Hyppää sisältöön

Tasa-arvovaltuutettu on mukana Pridessa: Ihmisoikeudet eivät voi odottaa poliittisten tuulien muuttumista

Tasa-arvovaltuutettu on tänäkin vuonna mukana lauantaina 1.7. järjestettävässä Helsinki Pride 2017 -tapahtumassa. Pride on tärkeä yhteiskunnallinen ihmisoikeustapahtuma, jonka tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen ja näkyvyyden lisääminen. Pride on ihmisoikeuksien juhla ja toisaalta muistutus siitä, että yhteiskuntamme ei ole vielä tasa-arvoinen tai yhdenvertainen kaikille.

Vuoden 2017 Helsinki Priden teema Vapaus ja vastuu haluaa palauttaa keskusteluun ihmisoikeudet, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden niin yhteiskunnan, yhteisön kuin yksilönkin näkökulmista. Tasa-arvovaltuutettu painottaa Suomen vastuuta ihmisoikeusopimuksen noudattamisessa ja vaatii translain välitöntä uudistamista.

– Ihmisoikeudet eivät voi odottaa poliittisten tuulien muuttumista. Nykyinen translain hedelmättömyysvaatimus rikkoo ihmisoikeussopimusta, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara toteaa.
Tasa-arvovaltuutettu on mukana Pride-kulkueessa viranomaisten yhteisessä rekassa sekä jakaa kulkueessa pridelippuja. Puistojuhlassa löydät meidät ja neuvoja sisältävän purkkapakettimme viranomaisten yhteisestä teltasta. Tervetuloa juhlimaan Pridea kanssamme!

30.06.2017