Ohjeet yhteydenottoon


Tasa-arvovaltuutetulta saat neuvoja ja ohjeita, jos epäilet, että sinua on syrjitty sukupuolesi, sukupuoli-identiteettisi tai sukupuolen ilmaisun vuoksi. Jos tarvitset oikeudellista neuvontaa ja toivot nopeaa vastausta, ota yhteyttä neuvontapuhelimeemme: 

Tasa-arvovaltuutetun neuvontapuhelin: 0295 666 842 (ma–to 9–11 ja 13–15, pe 9–11)

Saat asiantuntijaltamme neuvoja, kuinka toimia asiassasi. Tasa-arvovaltuutetun puhelinneuvonta on ilmaista ja luottamuksellista. Voit ottaa yhteyttä myös anonyymisti. 

Jos asiantuntijamme arvioi, että kirjallinen selvitysmenettely syrjinnän selvittämiseksi on tarpeen, saat neuvoja, kuinka kirjallinen yhteydenotto tasa-arvovaltuutetulle kannattaa valmistella. Suosittelemme, että soitat neuvontapuhelimeen ennen kuin otat yhteyttä kirjallisesti. Joskus asiat ratkeavat jo neuvontapuhelussa.

Tarkista myös, löytyisikö asiaasi vastaus osiosta Usein kysyttyä.

Kirjallinen yhteydenotto

1) Yhteydenottolomake

Jos haluat, että tasa-arvovaltuutettu selvittää, onko asiassasi kyse syrjinnästä sukupuolen perusteella, ota yhteyttä suojatulla yhteydenottolomakkeellamme.

2) Ota yhteyttä sähköpostilla

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse osoitteella tasa-arvo(at)oikeus.fi.  Suojattu turvaposti on ilmainen ja sitä on helppo käyttää.

Salassa pidettävät ja arkaluontoiset tiedot: käytä turvapostia 

Salassa pidettäviä tai muuten arkaluontoisia tietoja ei kannata lähettää tavallisena sähköpostina. Tällaisia salassa pidettäviä tietoja ovat esimerkiksi tiedot, jotka koskevat tuloja, varallisuutta tai verotusta, terveydentilaa, työkyvyttömyyseläkettä, sosiaalihuollon asiakkuutta, vahingonkorvauksia ja pidätystä tai vankeutta. 

Halutessasi voit lähettää meille arkaluontoiset ja salassa pidettävät viestit turvapostina. Palvelun käyttäminen on ilmaista, helppoa ja turvallista. 

Turvaposti 

Rekisteröidy turvapostin käyttäjäksi täällä. Klikkaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi saapunut vahvistuslinkki auki. Voit nyt lähettää turvapostia ja lisätä viestiisi dokumentteja sekä liitteitä (kooltaan maksimissaan 150 mt. Tiedoston voi myös pakata). Saat sähköpostiisi vahvistuksen onnistuneesta turvapostin lähetyksestä. 

Lue tästä yksityiskohtaiset ohjeet kuvineen turvapostin lähettämiseksi. 

  

Tietosuoja 

 Kirjallista yhteydenottoa käsiteltäessä noudatetaan lakia viranomaisen toiminnan julkisuudesta (21.5.1999/621). Lain mukaan salassa pidettäviä ovat aina esimerkiksi tasa-arvovaltuutetun lausuntoa pyytäneen henkilön terveydentilaa tai sosiaalietuuksia koskevat tiedot. 

Syrjintää epäilevän nimi tulee kantelun kohteena olevan tietoon, kun tätä kuullaan selvityksen yhteydessä. 

Ennen asian ratkaisua asiakirjojen julkisuus harkitaan kussakin tapauksessa erikseen. 

Tasa-arvovaltuutetun asiakas- ja käsittelytietorekisteriin tallennetaan tasa-arvovaltuutetulle säädettyjen tehtävien hoitamiseksi tarpeelliset tiedot. Huolehdimme tietosuojastasi ja käsittelemme huolellisesti henkilötietojasi. Lisää tietoa tietosuojaan liittyvistä oikeuksistasi ja henkilötietojen käsittelystä: tasa-arvovaltuutetun tietosuojaseloste.