Ohjeet yhteydenottoon

Nainen istuu tietokoneen ääressä ja puhuu puhelimeen. Tasa-arvovaltuutetulta saat neuvoja ja ohjeita, jos epäilet, että sinua on syrjitty sukupuolesi, sukupuoli-identiteettisi tai sukupuolen ilmaisun vuoksi. Jos tarvitset neuvontaa ja toivot nopeaa vastausta, ota yhteyttä neuvontapuhelimeen: 

Tasa-arvovaltuutetun neuvontapuhelin: 0295 666 842 (maanantaina ja tiistaina klo 9–11, keskiviikkona ja torstaina klo 13–15)

Saat asiantuntijaltamme neuvoja, kuinka toimia asiassasi. Tasa-arvovaltuutetun puhelinneuvonta on ilmaista ja luottamuksellista. Voit ottaa yhteyttä myös anonyymisti. 

Jos asiantuntijamme arvioi, että kirjallinen selvitysmenettely syrjinnän selvittämiseksi on tarpeen, saat neuvoja, kuinka kirjallinen yhteydenotto tasa-arvovaltuutetulle kannattaa valmistella. Suosittelemme, että soitat neuvontapuhelimeen ennen kuin otat yhteyttä kirjallisesti. Joskus asia ratkeaa jo neuvontapuhelussa.

Tarkista myös, löytyisikö asiaasi vastaus osiosta Usein kysyttyä.

Kirjallinen yhteydenotto

1) Yhteydenottolomake

Jos haluat, että tasa-arvovaltuutettu selvittää, onko asiassasi kyse syrjinnästä sukupuolen perusteella, ota yhteyttä suojatulla yhteydenottolomakkeellamme. Jos tarvitset neuvontaa lomakkeen käyttämiseen, voit ottaa yhteyttä tasa-arvovaltuutetun kirjaamoon: tasa-arvo(at)oikeus.fi tai neuvontapuhelimeen: puh. 0295 666 842 (ma-ti klo 9-11 ja ke-to klo 13-15).

2) Ota yhteyttä sähköpostilla

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse osoitteella tasa-arvo(at)oikeus.fi.  Suojattu turvaviesti on ilmainen ja sitä on helppo käyttää.

Salassa pidettävät ja arkaluontoiset tiedot: käytä turvaviestiä 

Salassa pidettäviä tai muuten arkaluontoisia tietoja ei kannata lähettää tavallisena sähköpostina. Tällaisia salassa pidettäviä tietoja ovat esimerkiksi tiedot, jotka koskevat tuloja, varallisuutta tai verotusta, terveydentilaa, työkyvyttömyyseläkettä, sosiaalihuollon asiakkuutta, vahingonkorvauksia ja pidätystä tai vankeutta. 

Halutessasi voit lähettää meille arkaluontoiset ja salassa pidettävät viestit turvaviestintä. Palvelun käyttäminen on ilmaista, helppoa ja turvallista. 

Turvaviesti 

Rekisteröidy turvaviestin käyttäjäksi täällä. Klikkaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi saapunut vahvistuslinkki auki. Voit nyt lähettää turvaviestin ja lisätä viestiisi dokumentteja sekä liitteitä (kooltaan maksimissaan 150 mt. Tiedoston voi myös pakata). Saat sähköpostiisi vahvistuksen onnistuneesta turvaviestin lähetyksestä. 

Lue tästä yksityiskohtaiset ohjeet kuvineen turvaviestin lähettämiseksi.

Tietosuoja 

Kirjallista yhteydenottoa käsiteltäessä noudatetaan lakia viranomaisen toiminnan julkisuudesta (21.5.1999/621). Lain mukaan salassa pidettäviä ovat aina esimerkiksi tasa-arvovaltuutetun lausuntoa pyytäneen henkilön terveydentilaa tai sosiaalietuuksia koskevat tiedot. 

Syrjintää epäilevän nimi tulee kantelun kohteena olevan tietoon, kun tätä kuullaan selvityksen yhteydessä. 

Ennen asian ratkaisua asiakirjojen julkisuus harkitaan kussakin tapauksessa erikseen. 

Tasa-arvovaltuutetun asiakas- ja käsittelytietorekisteriin tallennetaan tasa-arvovaltuutetulle säädettyjen tehtävien hoitamiseksi tarpeelliset tiedot. Huolehdimme tietosuojastasi ja käsittelemme huolellisesti henkilötietojasi. Lisää tietoa tietosuojaan liittyvistä oikeuksistasi ja henkilötietojen käsittelystä: tasa-arvovaltuutetun tietosuojaseloste.