Hyppää sisältöön

Katso tallenne tasa-arvovaltuutetun eduskuntakertomuksen julkaisutilaisuudesta

Tasa-arvovaltuutettu antaa kerran neljässä vuodessa kertomuksen eduskunnalle tasa-arvon tilasta Suomessa. Tasa-arvovaltuutettu luovutti 27.4.2022 kertomuksensa  2022 eduskunnalle. Tämä kertomus on järjestyksessään toinen. Tasa-arvovaltuutettu arvioi Suomen tasa-arvon tilaa omasta toimivallastaan käsin.

Kertomuksessaan tasa-arvovaltuutettu antoi suosituksia ja esityksiä lakimuutoksista mm. raskaus- ja perhevapaasyrjinnän poistamiseksi, palkka-avoimuuden lisäämiseksi, sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseksi ja seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi. Tasa-arvovaltuutettu korosti myös syrjinnän uhrien oikeussuojan parantamisen ja tasa-arvovaltuutetun toimivallan selkiyttämisen tarvetta. 

Eduskuntakertomuksen julkaisutilaisuus järjestettiin keskustakirjasto Oodissa 28.4.2022. Tilaisuudessa tasa-arvovaltuutettu esitteli antamiaan suosituksia ja asiantuntijat tarkastelivat puheenvuoroissaan kertomuksen keskeisiä teemoja, kuten oikeussuojakeinojen parantamista, työelämän tasa-arvokysymyksiä sekä oppilaitosten tasa-arvoa ja nuorten hyvinvointia.

Tilaisuus on katsottavissa nyt kokonaisuudessaan tallenteena. Tallenne on tekstitetty ja tilaisuus on tulkattu suomalaiselle viittomakielelle.

Linkki julkaisutilaisuuden tallenteeseen (YouTube)

Liitteenä Tasa-arvovaltuutetun kertomus eduskunnalle 2022 (pdf) sekä tasa-arvovaltuutetun suositukset 2022.

23.05.2022